Monday, June 18, 2012

Eliminarea metalelor grele din organism

Ii multumesc lui Erasmus Minchevici pt minunata sa munca si acceptul de a prelua articolul sau "Metalele grele-Toxicitate" 

Rezumat al unei conferinţe susţinute de Dr. med. Dietrich Klinghardt, Ph.D. (Zürich 2001) şi Dr. Patricia Kane, Ph.D.    Extrase dintr-o conferinţă susţinută la ETH Zürich în faţa unui public de specialitate.

 (Toate informaţiile din acest articol sunt prezentate cu scop informativ şi nu reprezintă o indicaţie terapeutică. Acest lucru se poate face doar în colaborare cu medicul Dumneavoastră curant.)
   
   Metalele grele în organismul nostru joacă un rol principal în declanşarea afecţiunilor cronice cum ar fi Morbus Crohn, leucemia limfatică, etc. Nu trebuie uitat nici faptul că metalele grele favorizează infecţiile cronice provocate de fungii, bacterii, microplasme sau virusuri. Simptomele pe care le prezintă pacientul sunt deseori provocate de infecţii, iar greşeala fundamentală a medicinei alopate este aceea că terapiază infecţia, fără a cerceta factorii favorizani ai acesteia, deci „mediul înconjurător“ şi implicit fără a efectua şi o detoxificare a organismului de metale grele.
   Între timp este un fapt certificat ştiinţific că avem cu toţii o „colecţie“ de neurotoxine în corpurile noastre, iar acestea împreună au un efect sinergetic. Pentru a lămuri această sinergie, am sa vă dau un exemplu: Dacă am să las noaptea o pisică singură într-un magazin de porţelanuri, a doua zi am să găsesc o grămadă de pagube. Dar dacă am să las o pisică şi un câine singuri în magazin, cred că a doua zi nu voi mai găsi decât cioburi! Prin sinergie 1+1 fac 100, ca în toxicologie. Iar acesta este un princpipiu extrem de important. Atunci când vom elimina mercurul din organism, celelalte toxine îl vor urma aproape de la sine.
   (Nota Qui bono: În această privinţă doresc să atrag atenţia asupra folosirii Tiomersalului ( sare a Mercurului) în vaccinuri şi mai ales a argumentului total imbecil pe care ni-l aduc alopaţii: „Păi şi în peşte este mercur!” Da, sigur, şi rujul de buze plumb, şi... şi.... Aşa poate spune fiecare producător care foloseşte toxine în produselel sale, că „şi în alte produse sunt toxine”. Dar se uită că acestea toate se ACUMULEAZĂ SINERGETIC! Dacă în peşte este mercur, nu înseamnă că pe deasupra trebuie să mai iau o doză şi din vaccinuri, care în mod normal ar trebui să fie produse care să contribuie la sănătatea, şi nu la intoxicarea mea!)

   Dacă mercurul nu va fi eliminat, va trebui să eliminăm celelalte toxine individual, una câte una. Metalele grele sunt, primar, neurotoxine, nu carcinogene. Adică sunt otrăvuri pentru sistemul nervos. Şi foarte multe chimicale cunoscute sunt neurotoxine. Neurotoxinele sunt permanent eliminate prin ficat, bilă şi intesine, iar pe drumul „spre jos“ sunt din nou resorbite în organism şi ciclul o ia de la capăt, aducând cândva organismul la faza de boală cronică.
   Dacă însă vom reuşi să întrerupem acest ciclu, cu ajutorul substanţelor pe care le vom introduce în intestine şi care vor „lega“ neurotoxinele, atunci această cantitate de neurotixine va fi masiv redusă (cantitativ) şi se poate asfel repede obţine vindecarea afecţiunilor cronice serioase.
   Cel mai bun remediu natural contra metalelor grele este alga Chlorella. Astăzi ştim că trebuie să administrăm de mai multe ori pe zi Chlorella, pentru a putea elimina metalele grele, care în cazul afecţiunilor cronice grave sunt prezente în organism în cantităţi mult mai mari decât se credea în trecut.
   În practica noastră terapeutică de obicei începem cu 5-6 grame de 4 ori pe zi, dar numai pentru 4-6 săptămâni. În timp de 6 săptămâni cantitatea de neurotoxine care circulă în organism este redusă cu 90%. Am obţinut rezultate spectaculoase atunci când, pentru scurt timp, am administrat dozaje mari.
   Principiul de bază în detoxificare este: îndepărtează pacientul de sursele de otravă sau sursele de otravă de pacient. Acesta este primul pas în toxicologie. Cu acest prim pas începe orice tratat de toxicologie serios şi competent. În cazul mercurului aceasta înseamnă că pacientului treuie să-i fie îndepărtat amalgamul dentar, care conţine 50% mercur, care se transformă lent şi este preluat în creer. Această afirmaţie este recunoscută şi nu mai constitue astăzi o temă de controverse în cercurile de specialitate. 

   La ora actuală practic nu mai există carne care să nu conţină mercur şi alte substanţe dăunătoare. Acest lucru este deosebit de regretabil. Această afirmaţie este valabilă pentru toată industria producătoare de carne de vacă, unde psticidele, ierbicidele şi alte substanţe asemănătoare joacă un rol important. Practic nu se mai poate astăzi găsi carne de vită care să nu fie contaminată toxic.
   Cinic, dur, am putea spune că trebuie să vă hotărâţi singuri ce anume vreţi să mâncaţi, care de vacă sau de la alte animale, intoxicată cu substanţe carcinogene, sau caren de peşte, intoxicată cu neurotoxine. Respectiv, ce boală doriţi să să căpătaţi, scleroză multiplă sau cancer. Fiecare în funcţie de ce anume mănâncă! Acesta este crudul adevăr, care nu mai poate fi ascuns. Şi nici alimentaţia exclusiv vegetală nu este o soluţie absolut sigură, deoarece şi plantele preiau toxine din mediul înconjurător, cu care sunt în legătură osmotică. Astfel că cel mai bun lucru este să lucraţi permanent la detoxifierea organismului Dumneavoastră.
   Există un efect sinergetic între metalele grele şi alte feluri de toxine. Şi tot astfel există un efect sinergetic între diferitele metode de detoxifiere. Unii oameni folosesc Leurdă şi se constată că nu apare mercur în scaunul lor. Sau administrăm masiv Chlorella şi căutăm mercurul fără a-l putea descoperi. Dar toţi terapuţii care au administrat, conform programului meu, tinctură de Coriandru, Leurdă şi Chlorella, au găsit mari cantităţi de mercur în probele recoltate (în aerul expirat, prin piele, scaun sau urină). Acest lucru îl denumesc eu efect sinergetic al terapiilor.
   Daunele pe care le provoacă metalele grele se fac simţite şi în metabolismul acizilor graşi. Iar prin administrarea de uleiuri şi grăsimi de un anumit gen este posibilă repararea sistemului nervos, astfel încât afecţiunile neurologice cedează substanţial.
   Numărul cazurilor de autism se dublează o dată la câţiva ani. Autismul, după cum se ştie astăzi, are mult de a face şi cu bacteriile din intestine. Iar ceea ce se ascunde în spatele acestui fenomen sunt daunele provocate sistemului imunitar de către vaccinuri şi metale grele. Calea terapeutică este mereu aceeaşi: scoatem metalele grele afară din organism şi corectăm nivelul acizilor graşi. În cazul afecţiunilor la copii acest lucru funcţionează în general, prin eliminarea metalelor grele, prin homeopatie şi modificarea pozitivă a alimentaţiei. 

   Ca terapie pentru afecţiunile neurologice la copii eu administrez 6 grame de Chlorella de 4 ori pe zi (6 grame sunt circa 24 de tablete). Din practica mea am observat că aceasta este doza standard dacă dorim să eliminăm neurotoxinele care circulă în organism. Flora intestinală se reface, se normalizează iar germenii anaerobi, care sunt prezenţi în cazurile de autism, dispar din intestine. Astfel se poate combate autismul, epilepsia şi dificultăţile de concentrare şi învăţare la copii prin metode terapeutice simple cu Chlorella, coriandru şi Leurdă.
   O etapă importantă, şi în acelaşi timp o problemă, o constituie faptul că în procesul de detoxifiere şi eliminare a metalelor grele, infecţiile din organism încep să se „trezească“. Este poate cel mai periculos şi mai dificil moment, în care mulţi pacienţi şi terapeuţi intră în panică, surprinşi fiind, şi întreprind alte acţiuni terapeutice, în loc să meargă consecvent pe drumul ales. În timpul unei cure de dezintoxicare a metalelor grele, infecţiile cronice (pe care le avem aproape cu toţii) încep să devină vizibile. Problemele cu rinichii, bacteriile, fungiile, ecoplasmele trebuiesc în această fază luate în considerare în acţiunile terapeutice. Şi vom folosi pentru aceasta numai metode biologice. Se pot administra şi antibiotice şi antivirale, de la caz la caz. Deoarece nu există o dezintoxicare de metale grele fără ca să devină manifeste infecţiile, care deseori se manifestă prin:
-       -vedere un pic înceţoşată
-      - dureri de cap
-      - dureri de rinichi
-      -eventual diaree
-      - oboseală cronică
-      - dureri musculare
-      - dureri generalizate
-     -  afecţiunea de care suferise un pacinet anterior pare a se înrăutăţi brusc
   Partea bună a acestor simptome este că ele ne confirmă faptul că eliminăm metalele grele din corp. Deci pasul următor este terapierea acestor infecţii, iar acest lucru este simplu, deoarece infecţiile, în lipsa metalelor grele, răspund pozitiv la metodele terapeutice biologice şi la măsurile respective. Ori aceste infecţii, fără eliminarea metalelor grele, nu pot fi eficient combătute!!
   Să privim un pic datele statistice, care îi pot speria pe unii dintre voi. Există un studiu epidemiologic, efectuat acum câţiva ani (1997), care s-a ocupat cu analizarea scheletelor oamenilor decedaţi în urmă cu 400-500 de ani, în comparaţie cu schelete ale persoanelor decedate în ultimii 10 ani. Unul dintre rezultatele studiului a fost constatarea alarmantă că depunerile de plumb din oase au crescut de 500-1.000 de ori în comparaţie cu perioada de acum 400-500 de ani!!!
   Iar astăzi ştim foarte bine ce daune pot provoca intoxicaţiile cu plumb, care au efecte foarte puternice asupra creierului, asupra dezvoltării spirituale (mentale) a copiilor, asupra dezvoltării inteligenţei. Iar în oase plumbul provoacă disfuncţii în formarea sângelui şi prin aceasta leucemie, anemie, limfome, întreaga paletă de tumori ale sistemului hematopoetic. Eu am tratat în ultimii 10 ani patru pacienţi cu limfom doar cu injecţii DMPS. Aceasta înainte de fi ştiut toate cele de mai sus prezentate. Doar prin eliminarea metalelor grele, pacienţii s-au vindecat. Şi în permanenţă mă mir de ce oare aceste terapii simple nu se pot impune în medicina şcolastică. (Întrebare retorică, deoarece Dr. med. Dietrich Klinghardt ştie foarte bine de ce: Chlorella, coriandrul şi leurda nu pot fi patentate, nu aduc nici un profit financiar concernelor farma!)
   Plumbul a apărut maisv în oase în perioada în care în benzina era plumb. Şi culorile de ulei sau latexul conţin plumb. Astăzi există legi care reglementează şi încearcă minimarea conţinutului de plumb în benzină pe cât posibil, dar în locul acestuia au fost introduse o serie de chimicale, care sunt înalt carcinogene. Adică am scăpat de dracu şi am dat de taică-su. Am înlocuit neurotoxinele cu carcinogenele. Iar acest lucu se poate clar observa după curba statistică, ce ne arată o creştere a cazurilor de cancer simultană cu înlocuirea plumbului prin alte chimicale.
   60% din creier constă din grăsimi şi acizi graşi. De aceea trebuieşte să introducem în organism astfel de substanţe, care sunt o importantă componentă a creerului, şi simultan să eliminăm daunele provocate de mercur, deoarece mercurul metalic dizolvă grăsimile, deci are o afinitate pentru grăsimi. Creierul poate fi „reparat“ şi echilibrul poate fi refăcut, chiar şi în cazul bolilor foarte serioase. În USA avem un mare număr de pacienţi, care creşte permanent, cu Parkinson, autism, scleroză multiplă, ALS, răniri ale creerului şi multe alte boli grave ale „timpurilor noi“. A acţiona împotriva acestor afecţiuni este posibil şi se obţin îmbunătăţiri dramatice, iar mulţi medici în USA au început să folosească metodele terapeutice pe care vi le prezint eu aici.
   Gândiţi-vă numai că intoxicaţia cu mercur produce prejudicii grăsimilor din peretele celular, şi dacă acest lucru nu se corectează, nu vom putea vindeca un pacient. Grăsimile animale, untul şi frişca au un înalt conţinut de acizi graşi saturaţi care sunt esenţiali pentru conformaţia solidă a celulei. Dar la fel de important cum este ca celula să aibă o conformaţie rezistentă, este important pentru ea să aibe şi o elasticitate corespunzătoare a membranei. Lucru ce se realizea ză prin acizii graşi nesaturaţi.
   Un acid gras care se bucură pe nedrept de un renume prost este acidul arahidonic. El este întâlnit mai ales în ouă, brânză şi unt. În fapt este poate cel mai important acid gras, prin faptul că controlează celelaţi acizi graşi. Atunci când există o intoxicaţie cu mercur, din organism vor fi sustraşi mai ales acizii graşi Omega-6, iar prin aceasta va sărăci şi acidul arahicdonic, a cărui treaptă preliminiară sunt acizii graşi Omega-6. 
   Există două categorii de acizi graşi, Omega-6 şi Omega-3. În cadrul Omega-6 găsim de asemenea două familii. Prima este formată din uleiurile de floarea soarelui şi Oenothera, care sunt transformate în seria de prostaglandine I. Acestea sunt răspunzătoare cu schimbul de informaţii (comunicarea) dintre celule. Atunci când din alimentaţie sau din cauza mercurului, acidul arahidonic lipseşte, celulele nu mai pot comunica între ele.
   A doua este formată din acizii arahidonici care se găsesc cu precădere în carne şi ouă, în produsele animale. Acizii graşi Omega-3, acizii linoleici, uleiul de in şi EPA din uleiul de peşte precum şi acidul docosahexanic. Între toate acestea trebuieşte păstrat un echilibru. Funcţiile creerului nu pot fi normale fără administrarea (introducerea) uleiurilor bune.
   În terapia pacienţilor cu deficienţe provocate de metalele grele, cel mai important punct este observarea şi echilibrarea grăsimilor (uleiurilor). Dr. Sholomo Yehuda recomanda ca raport dintre aceste două grupe principale de uleiuri un raport de 4 : 1 (4 părţi Omega-6 la o parte de Omega-3). Din practica noastră putem confirma acest raport. Acest raport îl puteţi realiza şi prin simplul amestec a 4 părţi de ulei de floarea soarelui cu o parte de ulei de in, ulei în care avem o proporţie ridicată de Omega-3. Unele persoane cred în mod greşit că uleiul de măsline conţine acizi graşi esenţiali.
   Dar există şi o „competiţie“ între diferitele tipuri de uleiuri. Astfel, dacă se administrează prea mult Omega-3 se va produce o inhimare a Omega-6. Pe deasupra, pentru a putea fi aceste uleiuri folosite de către corp, trebuiesc digerate. Pimul pas digestiv este efectuat de o enzimă a  pancreasului, lipiaza, iar apoi este necesară suficientă fiere în intestinul subţire, care să facă grăsimile solubile în apă, pentru a putea fi preluate de către organism. Deci este destul de complicat pentru organism să preia aceste uleiuri, mai ales atunci când datorită unei intoxicaţii cu metale grele, pancreasul şi bila nu mai funcţionează corespunzător.
   Fierea are, foarte interesant pentru noi, o funcţie dublă. Pe de o parte, prin bilă se elimină toxinele şi otrăvurile, şi deci şi o parte din metale, pe de altă parte fierea este necesară pentru resorbţia uleiurilor, care ulterior vor contribui la repararea nervilor. În mod normal celula are un înalt conţinut de caliu şi un scăzut conţinut de natriu, iar dacă acest raport este răsturnat, apar simptomele de paralizie din cadrul bolilor neurologice, simptomul de amorţeală şi sensibilitate redusă. Acesta este un semnal al pierderilor de acizi graşi.
   În faza de început a terapiei, recomand eliminarea carbohidratilor (pâine, biscuiţi, tort, prajituri şi fidea). Eu introduc la această categorie şi orezul precum şi celelalte cereale. Doar legume şi un pic de carne, peşte sau ouă.
   Niacin este vitamina B3. Acidul nicotinic este îndeaproape înrudit cu Niacinul. Fumătorii sunt deseori deficitari, un deficit conţinut în ţigarete, iar ei trebuie să fumeze căci altfel simt deficitul de vitamină B3. În cazul copiilor hiperactivi folosim Nicotin-Touch, care funcţionează fantastic. Iar în cazul adenoleucodistrofiei=leucodistrofiei, o boală rară pe care medicina alopată o consideră incurabilă, am tratat cu succes până acuma 3 copii, pur şi simplu cu dietă cu uleiuri calculate (echilibrate) cu grijă.
   Există o serie întreagă de cazuri la noi în USA (Dr. Klinghardt practică în Statele Unite), de copii care s-au născut cu autism sau care au căpătat autism timpuriu, sau alte afecţiuni neurologice, deoarece mamele, datorită serviciului lor, sau în alte condiţii, erau intoxicate cu mercur, cu metylmercur. Un semn tipic pentru această afecţiune este faptul că aceşti copii sunt foate palizi, deoarece hemoglobina este în aceste cazuri legată de mercur, în loc să fie legată de fier. La aceşti copii este aşa, că inteligenţa lor este deseori normală, dar felul în care recepţionează lumea înconjurătoare, prin văz, auz, miros, gust, este complect diferit de modul normal.
   Grăsimile anormale sunt acizii graşi cu lanţuri moleculare lungi. Atunci cînd suntem intoxicaţi, se formează astfel de grăsimi. Dar ele pot fi preluate şi din alimentaţie, de exemplu din uleiul de alune, untul de alune, muştar, rapiţă. Astfel de lucruri (uleiuri) trebuiesc complect evitate de către pacienţi, căci pot fi devastatoare ca efecte. Scopul terapeutic este de a „desface“ lanţurile lungi de acizi graşi, de a aproviziona membrana celulară cu grăsimi esenţiale de lanţ scurt, şi de a găsi un echilibru optimal pentru pacient, între diferitele uleiuri. Pentru dietă mai este important a se elimina cerealele cu gluten şi produsele din lapte de vacă.
   În cazul copiilor este esenţial mai întâi să echilibrăm şi ajustăm nutriţia, iar abia după aceea să începem cu detoxifierea. Prin aceste metode am vindecat 14 copii cu autism, precum şi alţi pacienţi cu scleroză multiplă, ALS şi Parkinson.
   Cea mai dăunătoare este evaporarea mercurului din amalgamul dentar. S-a calculat că în 7 ani, jumătate din mercurul din plombe se evaporă, iar din acesta 80% rămâne permanent în sistemul nervos. O plombă cântăreşte circa 0,5 până la 1 gram. Se consideră că 1 mg de metil de mercur este  mortal, deci două plombe ar fi suficient pentru a omorâ un om, dacă s-ar elimina instantaneu cantitatea de mercur conţinută. Doar datorită faptului că organismul are timp să „împrăştie“ otrava, supravieţuim. Sistemul nervos mare conduce mercurul spre sistemul limbic, acolo unde se află sediul emoţiilor noastre. Tocmai de aceea apar dereglări emoţionale, modificări, foarte des, care aduc cu ele dependenţă, perversiuni, dependenţă de droguri. Deseori aceasta din urmă este un rezultat al otrăvirii cu mercur. Acesta este preluat prin membrana bucală, prin mucoasele bucale, ajunge în nervii care se găsesc în mucoasa bucală, pornind de acolo către măduva spinării şi către creer. Tot acest traseu durează 48 de ore, timp în care mercurul ajunge în creer.
   Ingurgitarea de particule fine de mercur provenind de la amalgamul dentar, şi care pot impregna intestinul, este şi mai periculoasă, căci doar circa 5-7% va fi preluat de către sistemul sangvin. Bacteriile care se află în intestin formează din mercurul acesta, metil de mercur, care este de 50 de ori mai otrăvitor decât mercurul din plombe. Ori acest fenomen, de transformare a mercurului în metil de mercur cu ajutorul bacteriilor din flora intestinală, este complect ignorat de către medicina şcolastică.
   Plămânii sunt o foarte importană poartă de intrare. Aerul este inhalat, trece pe lîngă dinţi, şi astfel „aburii“ de mercur sunt introduşi în plămâni. Atunci când un nerv intră în contact cu mercurul, acesta este „supt“ şi direcţionat către celulele nervoase. Fapt care duce la dereglarea până la distrugerea celulei. Una din posibilele căi de pătrundere a mercurului este spre exemplu nervul trigeminus, care inervează dinţii. Astfel mercurul este condus către ganglionii trigeminus.
   Cu cât un peşte este mai „sus“ în lanţul nutritiv natural, cu atât mai multe otrăvuri se însumează în organismul lui. Iar una dintre cele mai  sigure metode de a te otrăvi singur este a te face stomatolog.
   Mercurul mai este periculos şi prin faptul că distruge fibrocinele, şi astfel bariera care protejează creierul este ruptă, în acesta putând intra liber tot felul de otrăvuri care îmbolnăvesc sistemul nervos, şi care, multe dintre ele nu sunt direct provocate de mercur, ci de către otrăvuri secundare, cărora li s-a uşurat intrarea în creier, prin defectarea barierei sânge-creer.
   Mercurul se „aşează“ în organism în locurile unde în mod normal se aşează mineralele. Mercurul este un metal, ca şi selenul, cuprul şi zincul, metalele bune. Dacă organismul este saturat cu minerale bune, precum calciu, magneziu, molibden, germaniu, cupru sau zinc, atunci apare o „concurenţă“ între metale pentru aceste „locuri“. Astfel se poate obţine evitarea „aşezării“ mercurului prin ocuparea acestor locuri cu metale şi minerale bune. Calciul împinge „în lături“ mercurul, şi astfel pacientul capătă imediat simptomele unei otrăviri cu mercur.
   Important este să ştim şi următorul lucru: fiecare metodă (încercare) de detoxificare eficientă, este deseori în faza primară confundată de organism cu o otrăvire cu metale grele.
   Această problemă (electrolitică) am încercat să o rezolv prin laptele de capră. Acesta este foarte bogat în microelemente şi conţine în cantităţi relativ mari calciu şi magneziu. Ca urmare a consumului de lapte de capră se formează aminoacizi liberi, care sunt deosebiţi de importanţi pentru detoxifiere. Este unul dintre cele mai eficiente produse naturale în detoxifiere. Cu 2 pahare de lapte de capră proaspătă, putem rezolva o cură de detoxifiere. Dacă suplimentar vom administra şi Chlorella, efectul va fi şi mai profund. Pe deasupra coriandru şi leurdă în doze înalte. Astfel putem capta în intestine toxinele. Chlorella rămâne însă metoda principală.
   Dacă Chlorella nu va fi suportată de către organism, putem folosi câteva alternative. Una dintre ele este varza acră (murată), de 4 ori pe zi cîte 2 linguri de varză acră. În aceasta se află mult metion, un aminoacid care detoxifică şi care constă din multe materiale fibroase de legătură, care leagă mai ales metalele grele. Un alt produs este pectinul din măr. O lingură cu vârf pe zi. Pectinul din măr se foloseşte atunci când se doreşte a se face marmeladă.
   De asemenea eficace este şi Chitosanul, care leagă metalele grele în intestin. Acest chitosan este de fapt scheletul insectelor, scheletul exterior (carapacea), de asemenea întâlnit la multe moluşte, dar şi în ciuperci şi alge (în pereţii celulari ai acestora). Chitosanul este folosti în medicina asiatcă de foarte multă vreme, unde este folosit tocmai cu scopul detoxifierii, iar rezultatele obţinute arată că el acţionează foarte eficace.
   Pe deasupra mai folosim următoarele substanţe:
-       DMPS (acid Dimercaptopropansulfonic) este o substanţă pe bază de sulf, care leagă foarte bine metalele grele, anume cuprul, cadmiul, plumbul, mercurul, adică cele mai importante din punct de vedere toxicologic.
-       Vitamina C în doze înalte de 2 ori pe săptămână, în cazul intoxicaţiilor acute fiind cea mai sigură metodă, lentă dar nepericuloasă.
-       În cazul afecţiunilor neurologice folosim astăzi glutationele. Eu administrez practic doza care acţionează fantastic în Parkinson. Pe vremuri începeam cu 300 mg pe zi, injectabil intravenos, şi creşteam dozajul treptat până la 1.800-2.500 mg pe zi. În Parkinson efectele curative se observă practic instantaneu. Injectez 2.500 mg‚ (este o metodă nouă, există puţină literatură asupra ei), iar pacientul, deseori, pleacă normal din cabinetul meu. Doar că efectul nu persistă mult, circa 18-20 de ore, după care revine situaţia de dinainte. Ceea ce presupune o nouă injecţie. Dar dacă această metodă va fi continuată timp de luni de zile, distanţa dintre injecţii creşte treptat, până la vindecarea pacientului. Această metodă se poate aplica şi la pacienţii cu ALS (scleroză laterală amiotrofică) şi scleroză multiplă, ca metodă complementară.
   În continuare vă prezint un caz, prin care am ajuns la o descoprerire de-a mea de acum circa 10 ani. Mai înainte, atunci când se dorea o detoxifiere, se injecta intravenos. Dar aşa cum am văzut mai înainte, intoxicaţiile cu mercur, mai ales la pacienţii cu afecţiuni neurologice, se adună mai ales în sistemul nervos şi în intestine. De asemenea mai ştim că 95% din Serotonină nu este produsă în creer ci în intestin. De aceea toţi hormonii de „bună-dispoziţie“, noradrenalina, toţi neurotransmiţătorii care au de a face cu senzaţia de „bine“, sunt în mare parte produşi în intestin şi nu în creer. Acest fapt contravine părerii populare generale, şi de aceea aceasta din urmă trebuie revizuită. Astfel mi-am pus întrebarea dacă nu cumva metalele grele sunt „depozitate“ şi în intestine, nu numai în creer? Astfel că am luat pur şi simplu metoda din neuroterapie, de a injecta DMPS, dar în loc să fac acest lucru intravenos, am făcut-o subcutanat în zona ombilicului.
   Am avut un caz concret, un stomatolog cu grave dereglări neurologice. I-am înjectat DMPS intravenos, dar în urină nu s-a putut constata decât o eliminare de 2 micrograme de mercur, deci o cantitate foarte mică. Atunci i-am injectat DMPS în burtă (ombilic), iar la analiza ulterioară a urinei s-a constatat o eliminare de 1.500 micrograme, deci 1,5 mg!!! O cantitate care dacă ar fi ingurgitată de cineva, i-ar provoca cu siguranţă moartea! Totul fiind declanşat de doar 1/2 ccm DMPS, ceea ce poate părea pentru medici surprinzător, căci în mod normal se administrează 5 ccm. Această cantitate (1/2) ar putea i considerată ca fiind homeopatică, atât este de mică. Injectată subcutanat în burtă, de unde prin căile reflexe neurologice a fost transportată în măduva spinării, de acolo spre burtă şi din nou înapoi, şi în numai 24 de ore a rezultat „imensa” cantitate de mercur eliminată.
   De atunci folosesc,de la caz la caz, cantităţi mici de antitoxic, injectat direct în zona unde există substanţa toxică, în loc să detoxificăm întregul organism.
   O altă substanţă care „leagă“ mercurul este glutationul. Acesta este un antioxidant natural, care apare în organismul nostru, iar mulţi stomatologi folosesc pentru detoxificare, în loc de DMPS, glutation. Glutationul „leagă“ şi metilul de mercur, cea mai otrăvitoare formă de mercur. Poate fi administrat intravenos. Este folosit de asemenea şi în astmă, care poate fi astăzi vindecată prin inhalaţii cu glutation. Este o procedură incomodă şi în care pot apare greşeli, dar metoda pe care o folosim de circa 2 ani, şi care dă rezultate în circa 3 săptămâni este: o fiolă de Selenase -100 mg Selen (biosyp) Rp într-un pulverizator şi se inhalează o fiolă pe zi. După trei săptămâni astma dispare. Prin această metodă nu am avut încă nici un eşec terapeutic. În primul rând se elimină astfel metalele grele care s-au depus în neuronii pulmonari, iar pe de altă parte se stimulează glutationul reductor, prin prezenţa selenulului.
   Mercurul este prezent şi în tumori. Atunci când se prevelează ţesuturi tumorale, trebuie avut în vedere faptul că acestea trebuiesc ţinute la rece, căci mercurul se evaporă la temperatura camerei.
   În terapiile de detoxificare folosesc cel mai frecvent Chlorella, tinctura de coriandru şi Leurda. Apelez frecvent la analiza părului, o metodă foarte eficientă de a costata situaţia reală în timpul şi în urma unei cure de detoxifiere a metalelor grele. La început fac o analiză a firului de păr. Totul pare minunat, în ordine. După 6 săptămâni de cură, repet analiza firului de păr. Cura de detoxifiere „împinge“ otrăvurile din ţesuturile grase din creer înapoi în sânge, iar de aici în păr. Circa 2,5 cm de păr (de la pielea capului, rădăcină în sus) reprezintă aproximativ ultimele 6 săptămâni. Dacă în păr se releva acuma otrăvuri şi metale grele, ştim că am avut succes cu terapia de detoxifiere, că suntem pe drumul cel bun. Prin metoda şcolastică, după ce injectam DMPS, făceam analiza urinei, dar ca rezultat obţineam doar ceea ce în acel moment se afla în urină, şi nu o privire de ansamblu.
   Atunci când administrez DMPS injectat, mercurul este „mobilizat“ prin vezica biliară, prin intestine şi nu apare în urină, ci în scaun. Atunci când folosim coriandru, mercurul se relevă şi în aerul expirat, precum şi în transpiraţie, într-un interval e timp extrem de scurt, de 2-3 minute. În acest caz mercurul nu se relevă în urină sau în scaun.
   Vegetarienii sunt mai greu de terapiat, deoarece adesea le lipsesc aminoacizii, care sunt necesari pentru transportul metalelor grele.
  Carnosinul este un antioxidant care acţionează în cazurile de glaucom şi cataractă. Aproape toate tulburările de cornee dispar, tulburări care adesea sunt condiţionate de metale grele. Carnosinul se poate procura şi ca picături pentru ochi. În cazul glaucomului sau cataractei administrez 2 capsule a 500 mg de 3 ori pe zi, dar îl folosesc la fel şi pentru administratea (echilibrul) energetică, precum şi în cazurile simptomelor de oboseală provocate de metalele grele.
   Chitinul sub formă de capsule provoacă o puternică detoxifiere în intestine, dar nu este suportat de toată lumea.
   MSM (prescurtare pentru Methylsulfonilmetan, denumit şi „sulf legat organic“) este forma naturală şi bioactivă a sulfului, care este prezent în toate organismele vii. Conţine peste 34% sulf. Îl găsim sub formă naturală în apa de ploaie, fructe şi legume proaspete. Însă este uşor volatil şi se pierde prin încălzirea alimentelor. Este foarte des folosit în USA contra oboselii şi durerilor cronice.
   Acidul alfaliponic a devenit un standard în întreaga lume, în privinţa eliminării metalelor grele. Dozajul: 300 mg de 4 ori pe zi pentru adulţi, 100 mg de 4 ori pe zi pentru copii. Este extrem de imortant în restabilirea glutationul reducător. Are de asemenea o acţiune fantastică asupra ficatului, astfel încât îl folosim foarte frecvent la adulţi în fazele acute. Dozajul este important în cazul acidului alfaliponic, căci doar o doză pe zi duce la „împingere“ metalelor grele înapoi în creer. La 4 doze pe zi acest fenomen nu apare.
   Selenul este deficitar la majoritatea oamenilor, care au nevoie de acesta pentru o detoxificare reuşită. Atenţie însă căci dacă se administrează prea mult selen, mercurul va fi „fixat“ în creer şi ţesuturi. Selenul are un „spaţiu“ terapeutic îngust, putându-se uşor ajunge la intoxicaţii cu selen. Personal nu folosesc atât de des Selenul contra intoxicaţiilor, ci mai degrabă ca inhibator al replicaţiei virale. Şi încă ceva. Orice formă de cancer poate fi stopată cu selen! Trebuieşte doar găsită dozarea corespunzătoare pentru fiecare pacient, pentru a se evita ori intoxicaţiile cu selen, ori subdozarea care face inutilă toată procedura. Trebuieşte testat kinesiologic.
Următoarele simptome pot indica o intoxicaţie cu metale grele: agresivitate, alergie, slăbiciune generală, lipsă de motivaţie, anemie, astmă, dereglări de tensiune sangvină, oboseală cronică, depresie, dereglări senzoriale (senzaţie de amorţeală, extremităţi reci, furnicături), deficit energetic, inflamaţii, epilepsie, fibromialgie, dureri articulare, eczeme, herpes, aritmie cardiacă, dereglări hormonale, deficienţe auditive, hiperactivitate la copii, sensibilitate la infecţii, afecţiuni neurologice, nervozitate, neurodermită, psihoze, afecţiuni fungice, iritabilitate, dereglări ale funcţiilor tiroidiene, insomnie, ameţeli, dereglări de văz, neuralgie trigeminus, transpiraţie abundentă, inflamaţii ale gingiilor, tremur, autism, legastenie.
   Există diferite metode de eliminare, dar nu toate sunt eficace. Greşeala clasică pe care o întreprinde medicina alopată este aceea că, după eliminarea amalgamului, pacientului i se analizează sângele, urina şi scaunul, şi nicăieri nu se poate constata prezenţa mercurului. Deci toată lumea este fericită şi se trage concluzia că în organism nu avem mercur. Realitatea este însă că toate metalele, precum şi celelalte substanţe dăunătoare se adună în „depozite“ şi tocmai de aceea nu apar în lichidele corpului. De abea după „provocarea“, „mobilizarea“ cu o mică doză de DMPS oral sau Cilantro (coriandru), depozitele sunt „mobilizate“ şi la scurt timp după aceea mercurul îşi face apariţia în urină.
Metoda Dr. Klinghardt de eliminare a metalelor grele
1.     Deoarece în cazul unui deficit de minerale, organismul nu poate decât foarte greu elimina metalele grele, primul lucru care trebuieşte făcut este o analiză a părului (Hair Tissues Analysis) pentru a constata situaţia zincului, cromului, manganului şi caliumului, sau o analiză de sânge pentru a vedea situaţia fierului, calciului magneziului şi natriului. Analiza părului dă indicii şi asupra gradului de toxicitate.
2.     Condiţia primară pentru o eliminare cuprinzătoare a metalelor grele este ca organele care sunt responsabile cu „eliminarea“ să fie într-o funcţionalitate bună. De aceea trebuieşte mai întâi să stimulăm capacitatea rinichilor cu Solidago şi a ficatului cu Hepanest (ambele se pot găsi în farmaciile online).
3.     Apoi metalele grele „depozitate“ trebuiesc mai întâi „mobilizate“ (puse în mişcare). Iar pentru a le putea elimina ele trebuiesc „legate“, simultan cu o împiedicare a migraţiei lor către alte ţesuturi. Aceste lucruri se pot obţine printr-o administrare în dozaj ridicat a unei alge speciale: Chlorella pyrenoidosa.
Chlorella are două componente extrem de importante: una dintre ele se ocupă  de  „mobilizarea“ metalelor grele, iar cealaltă component este însăşi membrana  celulară a
Chlorellei, care absoarbe metalele grele ca un burete. Substanţele astfel „legate“ pot fi
evacuate din organism pe căile normale. Chlorella „leagă“ pe lângă mercur, şi cadmiul,
plumbul, nichelul, platina, paladiumul (ultimele patru se folosesc în stomatologie) precum
şi obişnuitele otrăvuri cum ar fi dioxina, formaldehidul, insecticidele. (Atenţie: alga Spirulina este altceva, şi nu este potrivită pentru eliminarea metalelor grele!) Practicianul trebuie să observe şi capacitatea de tolerabilitate a Chlorellei de către pacient.
4.     Leurda „leagă“ prin grupurile de sulf pe care le conţine metalele grele mobilizate. Se formeză complexe stabile prin care este prevenită preluarea metalelor grele de către alte ţesuturi ale organismului. Leurda este considerată a fi alternativa naturală pentru DMPS!
5.     Acizii graşi Omega-3 sunt de asemenea recomandaţi în timpul terapiei (vezi mai sus).
6.     DMPS este un preparat al medicinei şcolastice, care este injectat intravenos.
7. Coriandrul mobilizează metalele grele, mai ales mercurul, scoţându-l din „depozitele“ sale din ţesuturile nervoase. Conform Dr. Klinghardt, coriandrul (Cilantro) este singura metodă cunoscută, de a detoxifica creerul şi ţesuturile nervoase. După eliminarea mercurului, coriandrul va elimina şi celelalte metale grele, lucru care altfel nu ar fi posibil (fără eliminarea mai întâi a mercurului).
Dozajele trebuiesc calculate individual, testate kinesiologic. Ca punct de orientare sunt valabile următoarele cantităţi:
Solidago: 3 ori pe zi 10-20 picături
Hepanest: 3 ori pe zi 30 picături
Chlorella pyrenoidosa: 3 ori pe zi câte 4 porţii (trebuiesc stabilite de un medic; vezi mai sus).
Leurdă: tinctură de 2 ori pe zi 10 picături de tinctură (sau tablete)
Acizi graşi Omega-3: 1-3 ori pe zi câte 2 capsule
Coriandru: de 3 ori pe zi 5 picături (tinctură)
   Fiecare terapie trebuieşte supravegheată de un terapeut sau medic specialist. Suplimentar se recomandă şi o terapie sau monitorizare psihică (kinesiologie psihologică), pentru a se pute ţine sub control problemele care pot apare în timpul terapiei (reacţiile temporare de „înrăutăţire“ a stării generale, de exemplu).
   Este interesant faptul că există persoane care nu au amalgam dentar, şi totuşi sunt intoxicate cu mercur. Acesta se datorează faptului că mama, în timpul sarcinii sau alăptării, transmite primului născut 60% din mercurul pe care îl are ea în organism.
   Studiile certifică faptul că în creerul pacienţilor Alzheimer decedaţi se găseşte de 4 ori mai mult mercur şi de 2 ori mai mult aluminiu decât la persoanele fără Alzheimer. Şi tumorile conţin aproape întodeauna mai mult mercur decât restul ţesuturilor înconjurătoare.
   Pentru persoanele care au amalgam dentar este importantă efectuarea detoxifierii. Şi mai bine ar fi dacă simultan s-ar înlocui şi amalgamul cu substanţe care să nu conţină metale.
   Dacă în timpul terapie apar simptome de oboseală, dureri de cap, sau alte simptome, atunci este necesară mărirea dozei de Chlorella, deoarece aceste simptome indică faptul că a fost mai mult metal „mobilizat“ decât poate fi „legat“. Prin mărirea dozei de Chlorella nu se va mări suplimentar şi „mobilizarea“.
   Încă o dată, Spirulina NU ESTE un înlocuitor pentru Chlorella. De asemenea procedeele homeopatice nu fac altceva decât să „împingă“ metalele grele în celule, astfel încât acesta este „ascuns“ şi nu mai este relevat prin analizele de sânge sau urină. Ceea ce desigur nu înseamnă că metalele grele au fost scoase din organism.
 

3 comments:

  1. Mama mea a lucrat in mediu cu plumb si a avut nevralgie trigemen toata viata, mai avea colege cu aceeasi afectiune.

    ReplyDelete
  2. blogul dvs. este foarte frumos, informații utile, pe care le partajați. Scaune

    ReplyDelete

Postări populare

Total Pageviews