România este prima ţară din lume ce autorizează utilizarea fungicidelor pe bază de INITIUM, care, potrivit companiei germane BASF, vor facilita cultivatorilor de viţă de vie obţinerea mai rapidă a unei producţii de calitate înaltă. Compania germană a indicat că în afară de produsul conţinând INITIUM pentru struguri, care va fi disponibil în România din 2010 sub numele de Enervin, a fost autorizată şi folosirea produsului Zampro, un fungicid pe baza de INITIUM pentru culturi speciale de cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.
Numele provizoriu al produsului INITIUM este ametoctradin. Acesta este un fungicid din clasa Pyrimidylamine/Triazolopyrimidine extraordinar de puternic, a cărui structură chimică o puteţi consulta aici. Aici aflăm că produsul este toxic pentru organismul uman, este carcinogen reproductiv şi dezvoltă toxicitate, neurotoxicitate, şi toxicitate acută.
Începând cu iulie 2005, directivele Codex-ului Alimentarius enunţate de către Directiva Europeană în ceea ce priveşte suplimentele alimentare trebuie aplicate sub ameninţarea sancţiunilor financiare.
Iată în ce constau acestea:
• Se intenţionează eliminarea oricărui supliment alimentar natural. Toate aceste suplimente vor fi înlocuite cu 28 de produşi de sinteză farmaceutică (prin urmare toxici), care vor fi dozaţi şi vor fi disponibili numai în farmacii, pe bază de prescripţie medicală. Magazinele noastre de produse naturiste şi suplimente alimentare vor mai avea pe raft numai cu 18 produse, cele care există pe lista Codex-ului. Tot ceea ce nu este pe listă (de exemplu coenzima Q10, glucosamine etc.), vor deveni ilegale. Adică, dacă le foloseşti, te duci la închisoare. Medicina naturistă (acupunctura, medicina energetică, ayurvedică, tibetană etc.) va fi progresiv şi insidios interzisă.
• Agricultura şi alimentaţia animalelor vor fi reglementate conform normelor fixate de trusturile chimiei farmaceutice, care interzic din principiu aşa numita agricultură bio. În anul 2001, 12 substanţe chimice, despre care se ştie că sunt cauzatoare de cancer, au fost interzise în mod unanim de 176 de ţări, inclusiv de SUA. Codex Alimentarius aduce înapoi 7 dintre aceste substanţe interzise. Conform regulilor Codexului, aproape toate alimentele trebuie să fie iradiate. Acum nu avem decât să mâncăm roşii cu INITIUM, să aşteptăm să vedem dacă murim ca să ştie UE dacă fungicidul nemţilor este sau nu toxic.
În rezumat: perspective sumbre
- în 30 de ani vor muri trei miliarde de oameni: unul din lipsa hranei, alte două din cauza bolilor cauzate de substanţele toxice introduse în alimentaţie
- directive: eliminarea suplimentelor naturale, a mineralelor şi a vitaminelor
- animalele vor fi tratate cu hormoni şi iradiate, iar plantele vor fi modificate genetic
- cine va folosi produse naturale va face închisoare
- usturoiul, menta şi alte astfel de plante comune vor fi considerate droguri
- medicina naturistă şi medicinile alternative vor fi eliminate treptat
- produsele alimentare BIO vor fi interzise
Produsul este nou şi nici o ţară din lume nu o foloseşte, cu excepţia României, care a dat toate avizele de folosire, la sfârşitul anului 2009.
Mihail Dumitru, noul ministru al Agriculturii, a afirmat luni seară, la Telejurnalul TVR, că produsul a fost testat trei ani în ţara noastră, în perioada 2007-2009, la Vidra şi Valea Călugărească.
„Am aflat şi eu despre această ştire şi m-am interesat la serviciile specializate din minister. Am fost asigurat că, din anul 2007, de când au început testările, au fost parcurse toate etapele legale de avizare. Este o coincidenţă că România este prima ţară care experimentează această substanţă. A primit omologare temporară, de doar trei ani, iar, dacă vor fi dovezi că este nocivă, va fi retrasă", a spus ministrul Mihail Dumitru.
Întrebat dacă s-au efectuat teste şi pe oameni, pentru a se cerceta ştiinţific efectele consumului de initium, demnitarul a răspuns că a fost informat că acestea s-au efectuat, dar nu a oferit mai multe amănunte.
Fungicidul va fi folosit în viticultură sub numele de ENERVIN, iar pentru celelalte culturi, cu numele ZAMPRO, ce conţin 12% initium.
La Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură din Vidra - Ilfov, fungicidul a fost trimis anul trecut pentru teste, sub denumirea Solanis.
“Am testat Solanis pe culturi de tomate si castraveti, pe suprafete mici, si s-a dovedit eficient. Noi nu verificam altceva decât capacitatea substantei de a stopa daunatorii”, ne-a explicat Victor Lacatus, directorul stiintific al Institutului.
La Institutul de cercetare de la Valea Calugareasca recolta a fost mica si a fost consumata o parte de angajatii institutiei, iar restul a fost vânduta localnicilor.
La Institutul de cercetare de la Valea Calugareasca recolta a fost mica si a fost consumata o parte de angajatii institutiei, iar restul a fost vânduta localnicilor.
“Stiu ca a fost testat pe o suprafata mica, dar noi nu stim decât codul producatorului, un sir de cifre. Experimentam zeci de substante si dam avizul daca produsul este eficace împotriva daunatorilor”, ne-a spus directorul Petre Badea.
Timp de doi ani, în anii 2007 ?i 2008, la Institutul de cercetare de la Brasov, fungicidul a fost testat pentru cartofi, ne-a confirmat directorul general al institutiei, dr. ing. Sorin Claudian Chiru.
Timp de doi ani, în anii 2007 ?i 2008, la Institutul de cercetare de la Brasov, fungicidul a fost testat pentru cartofi, ne-a confirmat directorul general al institutiei, dr. ing. Sorin Claudian Chiru.
De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat să înceapă implementarea Codexului, alături de alte 165 de state semnatare (95% din populaţia planetei). Codex Alimentarius este un pachet de norme după care se vor alimenta populaţiile ţărilor semnatare.
Acesta porneşte de la principiul că Tera nu mai poate hrăni pe toată lumea în mod natural, ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice, cea modificată genetic etc. Această măsură nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populaţia globului la cca două miliarde, o masă mult mai uşor de hrănit şi de manipulat.
Sursa Basf: http://www.basf.com/group/pressrelease/P-10-110
No comments:
Post a Comment