Thursday, April 26, 2012

Evitati mamografiile de rutina daca aveti sub 50 de ani

Mamografiile expun corpul la radiatii, care pote fi de 1.000 de ori mai mari decât cantitatea rezultata de la o radiografie a pieptului, care prezintă riscuri de a dezvolta cancer. Mamografia comprimă sanii foarte bine,  şi de multe ori dureros, lucru care ar putea duce la o răspândire letala a celulelor canceroase, daca acestea ar exista.

Dr. Samuel Epstein, unul dintre experţii de top din domeniul oncologiei, a declarat:"Sanul din perioada de premenopauza este foarte sensibil la radiaţii, fiecare expunere  de 1 rad creşte riscul aparitiei cancerului de san cu aproximativ 1%, cu un risc cumulat mai mare cu 10% pentru fiecare san, in cazul screeningului (mamografie de rutina) vreme de 10 ani."


In ciuda faptului ca in momentul in care oricine indrazneste sa spuna adevarul despre cancer este imediat denigrat de catre Societatea Americana de lupta impotriva Cancerului, mai multi doctori isi spun punctul de vedere:

• Dr. Charles B. Simone, un fost asociat al  Institutul National al Cancerului, a spus: "Mamografiile cresc riscul de a dezvolta cancer de san si cresc riscul de răspândire sau de metastazare o unei tumori existente."
• "Sensibilitatea ridicată a sânului, mai ales la femeile tinere, la cancer indus de radiatii, a fost cunoscută din 1970. Cu toate acestea, au fost examinate ulterior 300.000 de femei cu doze de radiatii atât de mari încât să crească riscul de cancer mamar cu până la 20%  la femei cu varste de 40 - 50 de ani care au facut mamografii anual ", a scris dr. Epstein.
• În afară de riscurile aduse de radiaţii, mamografiile prezinta  o rata de rezultate fals pozitive de până la 6%.  Aceste rezultate fals pozitive pot duce la mamografii repetate scumpe şi pot duce uneori la proceduri invazive, inclusiv biopsii inutile şi interventii chirugicale.
• Doar gandindu-te ca ai putea avea cancer de sân, atunci când în realitate nu ai, mintea se concentrează pe frică şi boală, şi este suficient pentru a declansa o boala in corpul tau. Deci, un rezultat fals pozitiv la o mamografie sau o biopsie inutila, pot fi foarte dăunătoare.
• nu mai vorbim de faptul că femeile au fost supuse în mod inutil la mastectomii, radiatii si chimioterapie, dupa ce a primit rezultate fals pozitive  la o mamografie.

• În iulie 1995, The Lancet , a scris despre mamografii, spunând că "beneficiul este neglijabil, prejudiciul cauzat este substanţial, iar costurile suportate sunt enorme ..." 

Sfaturi pentru prevenirea cancerului de san
Cercetatorii estimeaza ca aproximativ 40% din cazurile de cancer de san SUA, sau circa 70.000 de cazuri în fiecare an, ar putea fi prevenite prin modificarea stilului de viata.
O dieta sanatoasa, exercitii fizice, nivelul de vitamina D optimizat şi un mod eficient de gestionare a sanatatii emotionale sunt pietrele de temelie a oricarui program de prevenire a cancerului.
Nici auto-examinarea periodica nu trebuie ignorata, fiind una din masurile care sunt la indemana oricarei femei.

Grasimile Omega-3 au tendinta de a reduce cresterea celulelor maligne  în timp ce grasimile Omega 6 foarte procesate si toxice  sunt responsabile pentru dezvoltarea cancerului.Alte măsuri suplimentare, care pot reduce riscul de cancer de san:

 • Nu beti alcool, sau limitati-va la o bautura pe zi
 • Alaptatul la san exclusiv pentru o perioada de până la şase luni.
 • Aveti grija la nivelul de fier excesiv. Aceasta  situatie este foarte intalnita la  femeile care nu mai au menstruatie. Excesul de fier, de fapt funcţionează ca un oxidant puternic, ducand la creşterea radicalilor liberi şi creşterea riscului de cancer.
Tot ce trebuie să faceţi este să va măsurati nivelul de feritina şi dacă acesta este de peste 80, donati sange, ceea ce va reduce cantitatea de fier pe care o aveţi şi, prin urmare, reduceti riscul de cancer.


No comments:

Post a Comment

Postări populare

Total Pageviews