Acid ascorbic+benzoat de sodiu= cancer
Vitamina C… sau acidul ascorbic(E300). Folosit ca antioxidant in diverse alimente si bauturi, permite producatorilor sa scrie pe eticheta ca acel produs contine “vitamina C”.
Este totusi o diferenta intre vitamina C sub forma de acid ascorbic obtinut industrial si vitamina C prezenta in alimente.
Benzoatul de sodiu- E211- este folosit drept conservant in bauturi racoritoare, muraturi, conserve. In combinatie cu acidul ascorbic formeaza benzen- care este dovedit cancerigen. Asta se stia de ceva vreme.
Ce nu se stia pana de curand este ca si benzoatul de sodiu in sine are capacitatea de a altera ADN-ul celular, omorand practic celule din corpul nostru.
Cititi cu atentie etichetele produselor pe care le consumati!
Este totusi o diferenta intre vitamina C sub forma de acid ascorbic obtinut industrial si vitamina C prezenta in alimente.
Benzoatul de sodiu- E211- este folosit drept conservant in bauturi racoritoare, muraturi, conserve. In combinatie cu acidul ascorbic formeaza benzen- care este dovedit cancerigen. Asta se stia de ceva vreme.
Ce nu se stia pana de curand este ca si benzoatul de sodiu in sine are capacitatea de a altera ADN-ul celular, omorand practic celule din corpul nostru.
Cititi cu atentie etichetele produselor pe care le consumati!
Din pacate organizatiile care ar trebui sa ne protejeze de aceste substante toxice si sa interzica folosirea lor in alimente sunt foarte permisive.
Probabil e ca in politica, “donatiile” din partea producatorilor de alimente tin cat un mandat…. deci din 4 in 4 ani avem si noi sansa sa mai aflam ce ne omoara si ce nu.
Sursa: http://www.cristianmargarit.ro/2007/11/sanatate/acid-ascorbicbenzoat-de-sodiu-not-love
Hiperactivitate
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Benzoat_de_sodiu
9 C6H8O6 + 30 NaC6H5CO2 = 25 C6H6 + 30 NaCO3 + 12 C6H5COOH
acid ascorbic = C6H8O6
benzoat de sodiu = NaC6H5CO2
benzen = C6H6
http://www.webqc.org/balancedchemicalequations-101202-20.html
6 NaC6H5CO2 + 6 C6H8O6 = 13 C6H6 + 6 NaO2 + 18 O2
http://www.webqc.org/balance.php?reaction=NaC6H5CO2%2BC6H8O6%3DC6H6%2BNaO2%2BO2
Probabil e ca in politica, “donatiile” din partea producatorilor de alimente tin cat un mandat…. deci din 4 in 4 ani avem si noi sansa sa mai aflam ce ne omoara si ce nu.
Sursa: http://www.cristianmargarit.ro/2007/11/sanatate/acid-ascorbicbenzoat-de-sodiu-not-love
Siguranță și sănătate
Format:Benzen in băuturi naturale În combinații cu acid ascorbic (vitamina C, E300), benzoatul de sodiu și benzoatul de potasiu poate forma benzen[8], un cunoscutcarcinogen. Căldura, lumina, concentrația și alți factori pot afecta rata de formare a benzenului.
Hiperactivitate
Cercetările publicate în 2007 de Agenția Britanică de standarde alimentare sugerează că benzoatul de sodiu (E211) este legată de comportament hiperactiv și de inteligență scăzută la copii. Potrivit raportului, un consum mare de benzoat de sodiu este asociat cu o reducere a coeficientului de inteligență, IQ, de aproape de 5.5 puncte. [14]
Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Benzoat_de_sodiu
9 C6H8O6 + 30 NaC6H5CO2 = 25 C6H6 + 30 NaCO3 + 12 C6H5COOH
acid ascorbic = C6H8O6
benzoat de sodiu = NaC6H5CO2
benzen = C6H6
http://www.webqc.org/balancedchemicalequations-101202-20.html
6 NaC6H5CO2 + 6 C6H8O6 = 13 C6H6 + 6 NaO2 + 18 O2
http://www.webqc.org/balance.php?reaction=NaC6H5CO2%2BC6H8O6%3DC6H6%2BNaO2%2BO2
No comments:
Post a Comment