Wednesday, June 6, 2012

Mini tort genial - Raw - Rapid

cu crema de banane                       cu crema de visine

Blat: 1/2 cana migdale maruntite, 3 curmale, 3 linguri cocos razuit, 1 lingura miere albine. Eu le maruntesc cu tocatorul, dar se pot da si la blender.
Crema: 1/2 cana caju, 6-7 capsune (totul la blender), 1 lingura miere, 2 linguri ulei de cocos. ( se pot folosi si cirese, zmeura, caise, etc in loc de capsune).
Ciocolata: 3 linguri unt de cacao topit pe baie de abur, 1 lingurita cacao, 1 lingura miere de albine
Ornament: felii de portocale si cirese peste care am turnat ciocolata
Se pune primul strat de compozitie intr-o forma rotunda si se da la congelator. Dupa aproximativ 10 min se poate pune al doilea strat dupa care se da iar la congelator. Dupa inca 10 minute se poate turna glazura dupa care se da iar la congelator. Daca nu aveti forme rotunde puteti improviza. Eu am taiat 2 forme dintr-un recipient de plastic de bors (ca sa nu zic sticla de plastic :) 

Cei care adora ciocolata cu menta pot adauga frunze de menta proaspata sau uscata in untul de cacao in momentul in care e topit. Menta se poate scoate dupa ce si-a lasat aroma sau se poate toca foarte marunt inainte de adaugare pt a se omogeniza mai bine cu restul ciocolatei. Atentie! Menta, mai ales cea proaspata este foarte aromata si nu este indicat sa puneti mai mult de o frunzulita la compozitia de mai sus.


No comments:

Post a Comment

Postări populare

Total Pageviews