Saturday, July 7, 2012

Reflexologia pentru toti


De mult imi doream sa citesc o carte despre reflexologie/reflexoterapie, iar articolele gasite pe internet nu mi se pareau complete si multumitoare. Am inceput cu cartea numita "Reflexologia pentru toti" si in timp ce citeam masam punctele respective de pe talpi sau palme ca sa vad reactiile :)
 
Desigur, nu am fost constienta niciodata de importanta glandei pituitare sau glandelor suprarenale, pana cand am vazut detalierile din aceasta carte. Masajul reflexului suprarenalelor mi s-a parut o metoda simpla de a scapa de una din marile probleme a vietii moderne: oboseala cronica. Si nici nu e nevoie sa masati talpa piciorului daca va aflati in spatii publice, este suficient sa masati punctul corespunzator din palme.

Apoi, alte probleme foarte des intalnite cum ar fi constipatia, chisturile, tumorile, diabetul, cancerul, etc, pot fi eliminate prin aceasta terapie care este la indemana oricui.
Reflexologia este arta stiintifica de vindecare prin apasarea si stimularea anumitor zone reflexogene de la nivelul labelor picioarelor, al mainilor sau urechilor, care corespund tuturor organelor si partilor corpului uman.

Reflexul corespunzator creierului se gaseste in varful degetelor mari (si al celorlalte). Actionati asupra reflexului creierului pentru:

-leziuni la nivelul creierului
-oboseala sau inertie mentala
-tulburari de memorie
-senilitate
-boala Alzheimer
-atac cerebral ( nu efectuati miscare de inaintare, ci o tehnica de rotire cu degetul aratator)
 
Glanda pituitara este considerata cea mai importanta dintre glande pentru ca produce numerosi hormoni care controleaza functia celorlalte glande. Numeroase aspecte ale sanatatii organismului nostru sunt afectate de glanda pituitara, inclusiv:
-dezvoltarea organismului si a celulelor straine
-functionarea aparatului reproducator al femeii si al barbatului
-dezvoltarea si maturitatea sexuala
-probleme menstruale
-sterilitate si impotenta
-menopauza
-functiile inimii
-metabolismul
-circulatia
-retentia fluidelor, etc

Actionati asupra reflexului pituitar pentru probleme precum:
-chisturi, fibroame, negi, tumori, zone in care au fost tumori
-dezvoltarea generala a organismului
-disfunctii ale inimii
-imbunatatirea functionarii oricarei alte glande
-cancer
-disfunctii renale
-epilepsie
-dureri de cap
-lesin
-febra
-coma
-hemofilie, etc
 
Pe langa harti complete ale punctelor din talpi si palme, explicatii amanuntite despre felul cum se realizeaza corect masajul acestor puncte, cartea mai cuprinde o sumedenie de informatii si recomandari ale autoarei: de la
carti, site-uri, alimentatie sanatoasa, terapii alternative, pana la notiuni despre corpul uman si functionarea acestuia. 

Si cum am devenit recent fanul librariilor online cu siguranta va voi tine la curent cu titlurile cartilor online care nu trebuie sa va lipseasca din biblioteca.

No comments:

Post a Comment

Postări populare

Total Pageviews