Wednesday, June 26, 2013

Case, panouri solare si sere din PET-uri

Avantajele folosirii PET-urilor in loc de caramizi

1. Cost scazut
2. Necasante
3. Absoarbe socurile
4. Bio climatic
5. Refolosibile
6. Mai putin material de constructie
7. Usor de construit
8. Constructie verde- O casa construite asa cum e descris mai jos elibereaza 12 m3 din gropile de gunoi
 

Pentru fiecare casa pe care intentionati sa o construiti, presupunand ca are un dormitor, baie, bucatarie si living veti avea nevoie de 7800 PET-uri

Multe ajutoare sunt bine-venite, deoarece fiecare PET trebuie umplut manual cu nisip. Acest lucru da greutate si durabilitate. Nisipul trebuie impins in interior astfel incat sa fie compactat. Expertii considera ca astfel de PET-uri cu nisip compactat sunt de 20 ori mai rezistente decat caramida! Impresionant!

Nisipul trebuie filtrat pentru a elimina pietrele si a oricaror altor impuritati care ar face imposibila umplerea PET-urilor, deoarece trebuie sa treaca prin gaturile subtiri ale acestora.

Dupa umplere puneti capacele PET-urilor inapoi pentru a preveni scurgerea nisipului.
In timp ce este realizata umplerea PET-urilor trebuie sapata fundatia casei. Orice casa buna necesita o fundatie solida, fara de care, orice cladire risca sa cada ca un castel de carti de joc la orice cutremur sau un vant mai puternic.
Dupa ce ati executat fundatia, umpleti-o cu un mix de ciment de inalta calitate. Poate veti dori sa chemati un expert pentru a executa aceasta parte in locul dvs.
Acum puteti incepe sa construiti.


Incepeti cu grinzile si colturile. Puneti primul strat de sticle umplute cu nisip sub forma de cerc cu capacele spre interior. Asigurati-le pe pozitii cu un amestec de ciment/nisip sau lut. Puneti urmatorul strat de sticle si umpleti golurile cu lut. Dupa ce stratul de sticle are inaltimea dorita trebuie sa legati PET-urile intre ele cu sfoara in crucis.Apoi construiti peretii. Aliniati toate PET-urile cu capatele de aceeasi parte a peretelui
si respectati aceeasi pasi ca mai sus.
Acoperisul il puteti face cu stuf.

Sera din PET-uri  

Panouri solare din PET-uri   Alano (inventatorul) aproximeaza ca pentru a incalzi apa necesara unei persoane pentru un dus este de 1m2 panou solar.

 Materialele de baza sunt:
PET-uri de 2 Litri- 60 buc
carton- 50 buc
 teava PVC 100 mm- 70 cm
teava PVC 20mm - 11.7m
coturi PVC 20 mm 90 grade - 4 buc
conectori T din PVC 20mm -20 buc
capace PVC 20mm -2 buc
lipici pt PVC
smirghel
vopsea neagra mata
banda 
ciocan cauciuc
fierastrau
lemn si alte materiale pt suport
Folositi teava de PVC de 100m drept matrita si taiati fundurile PET-urilor. Taiati tevile de PVC de 20mm in bucati de 10x1m si 20x 805 cm si asamblatile cu conectori T. Taiati si vopsiti cartoanele, dar si tevile de 1m lungime. Asamblati in conformitate cu Fig B

Panelurile trebuie sa fie montate la o distanta de cel putin 30 cm de rezervor si sa fie amplasat pe un perete cu fata la sud sau pe acoperis. Pentru a maximiza absorbtia de caldura, panourile trebuie sa fie montate la unghiul latitudinii dvs plus 10 grade. In Londra, spre exemplu, panourile trebuie sa fie inclinate la 61 grade. PET-urile se vor inlocui la fiecare 5 ani, deoarece evin opac si se reduce absorbtia de caldura, iar panourile vor fi revopsite.

No comments:

Post a Comment

Postări populare

Total Pageviews