Sunday, July 24, 2011

nuci de sapun - Cel mai ieftin detergent natural

Preluare de la site-ul: http://ligiapop.com



Credeam in aceste nuci intr-o masura, insa nu eram total convinsa ca va merge. Imi doream sa functioneze fiindca atat de mult ma saturasem de detergentul chimic din comert. Stiam ca nu vor actiona ca Arielul, despre care se stie ca are clor in el, insa imi doream un produs care sa spele bine si lipsit de miros. Pe mine una mirosul chimic specific detergentului, ma scoate din sarite, cu toate ca se spune ca are miros de curat. De unde, cu cat este mai persistent cu atat mai multe chimicale s-au folosit pentru a-l mentine ulterior pe haine.
Referitor la pete, trebuie sa recunoastem ca nici un detergent nu le scoate cu adevarat, ci rufele trebuie tratate inainte cu solutii gen Vanish sau Hidrogen Peroxid simplu. Pentru rufele albe, instructiunile de folosinta recomanda 1, 2 linguri de bicarbonat adaugate in masina si pentru rezultate bune, rufele nu trebuie spalate la mai putin de 45 C.
In al doilea rand stiam ca tot ce intra in categoria detergent de rufe, este asemanator cu cel industrial, concentrat si gata sa scoata grasimea si murdaria de pe haine, precum uleiul de masina, motorina sau benzina. Asta insemna ca doza aceea concentrata de detergent nu se va putea clati complet de pe haine, chiar dupa toate clatirile ciclului obisnuit al masinii automate. Nu are importanta cat de performanta masina am avea, dupa clatire tot se simte detergentul pe hainele proaspat scoase din masina dar si uscate.
Cum eram de mult iritata de cele mentionate mai sus, imediat cum s-a terminat Pastele, m-am apucat de spalat. Am incercat initial pe haine mai murdare, gen sosete, prosoape de bucatarie, si spre uimirea si incantarea mea, a FUNTIONAT! Cu aceleasi nuci pe care sincer “nu dai doi bani”, am mai spalat cu succes inca doua masini. Cand le intindeam la lumina zilei, nu-mi venea sa cred. Toate erau curate si mirosul era delicat, proaspat iar rufele erau complet clatite la atingere.
Nu va pot explica bucuria mea. Descoperisem un produs 100% natural si bio pe deasupra, despre care stiam ca nu-mi va irita pielea, ca va fi prietenos pentru mediu,  foarte economic si cand spun asta, ma refer decat la 4, 5 nuci pe 3 masini de spalat, a cate 5 kg fiecare. Va dati seama cat economisiti?
Pe deasupra, nu veti avea nevoie de alt produs pentru haine colorate sau sa dati banii pe balsam de rufe. Daca aveti un bebelus, sau copii, consider ca este vital sa va interesati de sanatatea lor, fiind mai expusi ca noi la chimicale.
Nucile de sapun pe langa proprietatile lor extraordinare, printre care si antibacteriene, actioneaza delicat fara sa agreseze tesatura, lasand-o moale si catifelata. Multi veti avea multe intrebari legate de produs, si mai jos am parafrazat pe cei de Nuci de sapun, deoarece descrierea lor este foarte clara si la obiect.
“Produse 100% naturale, de origine vegetala, “nucile de sapun” sunt folosite pentru spalarea rufelor, pentru obtinerea de solutii destinate curateniei casei, igienei personale si a animalelor de companie sau ca ingrasamant natural. Desi sunt numite nuci, nu sunt altceva decat fructele unei specii unice de arbori. Ce le face foarte speciale este prezenta unei substante numita saponina, substanta care in contact cu apa formeaza spuma. Saponina este alternativa 100% naturala la detergentii si substantele de curatare bazate pe sodium laureth sulfat (SLS), cunoscut pentru efectele sale alergene.
Nucile de sapun sunt folosite de sute de ani in zone din India, Nepal si China. Familia de arbori ale caror fructe sunt nucile de sapun se numeste Sapindus (combinatia dintre cuvintele latine sapo-sapun si indicus-indian)
Saponina, prezenta in mod natural in nucile de sapun, este eliberata in contact cu apa calda si actioneaza ca un surfactant natural. Surfactantul este o substanta care reduce tensiunea existenta la suprafata lichidelor, permitandu-le sa se imprastie in loc sa sa se adune sub forma de picaturi, cea ce duce la o mai usoara penetrare a tesaturilor si indepartarea sau eliberarea mizeriei. Desi efectul este asemanator cu cel al detergentilor conventionali, nucile de sapun realizeaza acest lucru fara efectele negative ale chimicalelor de sinteza.


Beneficii
Nucile de sapun sunt usor de utilizat: Puneti pur si simplu 4 sau 5 nuci intr-un mic saculet din bumbac sau intr-o soseta. In contact cu apa se va elibera saponina.
Nucile de sapun sunt hipoalergenice. Sunt hipoalergenice fiind deci in mod special recomandate persoanelor cu probleme de piele datorate detergentilor prea agresivi sau celor cu pielea sensibila, precum sunt bebelusii si copii foarte mici. Saponina si nuca de sapun actioneaza bland asupra pielii.
Nucile de sapun nu polueaza. Sunt produse vegetale, 100% naturale si nu contin niciun aditiv poluant.
Nucile de sapun sunt biodegradabile. Dupa utilizare nucile de sapun nu mai contin saponina, le puteti pune peste compost ca sa ingrasati solul plantelor de apartament sau din gradina.
Nucile de sapun sunt potrivite pentru orice tip de tesaturi si elimina necesitatea folosirii unui balsam de rufe. Ajuta la pastrarea intensitatii culorilor, pot fi folosite pentru spalarea oricarui tip de tesaturi: bumbac, matase, lana, vascoza. Dupa spalare rufele sunt moi si au un miros neutru, nemaifiind necesara utilizarea unui balsam de rufe.
Nucile de sapun au proprietati antibacterie.
Prelungesc perioada de viata a masinilor de spalat. Fiind un produs natural, nucile de sapun nu sunt agresive pentru masinile de spalat sau pentru sistemul de tevi.” 
Nu cred ca mai trebuie sa complez nimic, insa va reamintesc ca daca  sunteti interesati de cat mai putine alergii, reactii adverse ale pielii de la detergenti puternici si mai ales sunteti ingrijorati de pielicica fina a bebelusului dv., acest produs raspunde tuturor intrebarilor. Incercati-l, deoarece se vinde si in cantitati mici si o sa fiti uimiti de rezultate. N-am cuvinte suficiente de apreciere si multumesc din suflet lui Dumnezeu pentru ca a creat acest fel de nuca.

No comments:

Post a Comment

Postări populare

Total Pageviews