Tuesday, April 3, 2012

Tratamentul naturist al tumorilor benigne si maligne

In cartea ei " Boli specifice femeilor", Maria Treben are leacuri pentru cele mai intalnite probleme feminine: de la depresii, hipertensiune arteriala, nervozitate, oboseala, varice, dureri menstruale, la sterilitate, chisturi, fibroame, infectii vaginale, cancer mamar, ovarian, uterin, vaginal, vezical, etc

Cateva din aceste retete le-am incercat pe pielea mea, si am fost socata de efectul lor rapid si de durata (detalii aici: Cum ne-am tratat noi prin metode naturiste)


Am sa fac un rezumat al indicatiilor sale pentru cateva din afectiunile enumerate mai sus. 


Astel, pentru tumori mamare benigne (chist, adenom, adenofibrom), Maria Treben recomanda masaje usoare circulare cu unguent de galbenele (in strat subtire), zilnic, cat de des posibil.


                                        


In cazul tumorilor mamare maligne (cancer mamar), ea recomanda:
masaje usoare circulare cu unguent de galbenele (in strat subtire), zilnic, cat de des posibil.
- comprese cu terci de coada calului (planta inmuiata in abur), cateva ore sau peste noapte
(eu am fost fascinata de aceasta planta si am facut unguentul cu aceleasi proprietati)
- Amestec de ceaiuri (100g urzici, 300g galbenele si 100g coada soricelului). Se opareste o lingurita din acest amestec intr-o cana de apa si se beau inghititura cu inghititura de la 6 la 8 cani pe zi.
- 3 linguri bitter suedez in jumatate de cana din ceaiul de mai sus. Se bea in doua reprize, cu cate jumatate de ora inainte si dupa masa. Daca apar dureri se pun comprese alternative cu mic bitter suedez si coada calului.
-Comprese cu mic bitter suedez, dupa ce ati aplicat unguent de galbenele. Se tine de la 2 la 4 ore sau pe timpul noptii.




Pentru chisturi, fibroame
comprese cu terci de coada calului (planta inmuiata in abur), de 3 ori pe zi, dimineata si la pranz se lasa cate 2 ore  si a treia se lasa peste noapte.
- compresa cu mic bitter suedez (dupa ce ati aplicat unguent de galbenele), intre prima si a doua compresa cu coada calului. Se tine 4 ore.
- ceai de coada calului. Se opareste o lingurita  intr-o cana de apa si se bea inghititura cu inghititura o cana dimineata pe stomacul gol si una seara cu jumatate de ora inainte de cina.
- Amestec de ceaiuri (100g urzici, 300g galbenele si 100g coada soricelului). Se opareste o lingurita din acest amestec intr-o cana de apa si se beau inghititura cu inghititura de la 6 la 8 cani pe zi.




In cazul tumorilor maligne ovariene, uterine, vaginale (cancer ovarian, uterin, vaginal), Maria Treben recomanda:


- Amestec de ceaiuri (100g urzici, 300g galbenele si 100g coada soricelului). Se opareste o lingurita din acest amestec intr-o cana de apa si se beau inghititura cu inghititura de la 6 la 8 cani pe zi.
- 3 linguri bitter suedez in jumatate de cana din ceaiul de mai sus. Se bea in doua reprize, cu cate jumatate de ora inainte si dupa masa. 
- Daca suferinta abdomino-pelviana este insotita de dureri acute se pun comprese cu mic bitter suedez  dupa ce ati aplicat unguent de galbenele. Se tine 4 ore
comprese cu terci de coada calului (planta inmuiata in abur), de 3 ori pe zi, dimineata si la pranz si a treia se lasa peste noapte.
- baie de sezut cu coada soricelului de 3 ori pe saptamana sau chiar zilnic. Se lasa 12 ore la macerat 100 g de planta in 5 l de apa. Apoi se strecoara, se incalzeste si se adauga in apa de baie, astfel incat rinichii bolnavei sa fie acoperiti de apa. Baia dureaza 20 min, iar la iesire nu se sterge cu prosopul, se imbraca un halat si se sta inca o ora in pat, invelita ca sa  transpire bine.

Cum si eu fac acest tratament pentru chisturi dar va trebui sa ma intorc la munca curand (unde nu voi avea timp de facut ceaiuri), mi-a venit ideea sa prepar tinctura de galbenele, urzica si coada soricelului care ma va scuti de batai de cap. 
Despre inlocuirea compreselor incomode cu coada calului cu unguentul din aceeasi planta, dar si cum si-a dovedit eficienta in cazul nostru v-am mai povestit, nu e ceva nou. Aplicarea unguentului este muuult mai practica decat compresa si din cate am vazut da rezultate.
Sanatate multa doamnelor mult prea incercate!



Si iata de ce acest ceai (urzica+coada soricelului+galbenele) este atat de recomandat in tratamentul acestor afectiuni grave:

Coada soricelului contine principii antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice. Elimina sau limiteaza procesul inflamator, distruge microorganismele, provoaca strangerea tesuturilor, modereaza secretiile si usureaza cicatrizarea.

Coada soricelului este recomandata ca remediu natural in tratarea si vindecarea: bolilor aparatului urinar, a constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor, lipsei menstruatiei, enterocolitei, durerilor renale, chisturilor ovariene, viermilor intestinali, mancarimilor vaginale, inflamatiilor ovarelor, starilor de nervozitate.

Coada şoricelului are un efect remarcabil asupra formării globulelor roşii la nivelul măduvei osoase. Ceaiul de coada şoricelului este valoros în tratamentul congestiilor cerebrale.



Principalele efecte terapeutice ale urzicii sunt:
- antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curatarea sângelui de toxine), tonice, antirahitice;
- în afectiunile digestive are efecte hepatoprotectoare, antimicrobiene, gastrosecretoare, antidiareice, antihemoragice, antihelmintice;
- la nivelul aparatului respirator are proprietati expectorante, emoliente, antitusive, antiastmatice, antibronsitice, antiinflamatoare;
- are actiuni diuretice (datorita flavonoidelor) si drenor al excesului de uree, creatinina si acid uric;
- în afectiunile cardiovasculare este activator al circulatiei sângelui, vasoconstrictor si fluidizant al sângelui;
- în metabolismul general este un bun hipoglicemiant (antidiabetic), anticelulitic, antireumatismal, imunostimulator;
- în aplicatii externe prezinta actiuni astringente, antiseptice, cicatrizante, epitelizante, hemostatice, revulsive, rubrefiante, antiseboreice, dezodorizante, insecticide.
Curele de primavara si de toamna cu urzici, sub diferite forme, au actiuni favorabile pe o paleta larga de afectiuni maladive: digestive, genitale, renale, pulmonare, cardiovasculare, reumatismale.

În bolile digestive previne si combate:
- gastrite hiperacide cauzate de abuzul de tutun si cafea, ulcere gastrice si duodenale, previne cancerul gastric, stimularea secretiilor gastrice, pancreatice si intestinale;
- hepatite, litiaza biliara, pancreatita, ciroza si ascita;
- atonie digestiva (indigestii), crampe intestinale, constipatii usoare (o lingurita pulbere de radacini luata cu 15 minute înainte de mese), diaree rebela sau provocata în caz de tuberculoza, dizenterie, enterite acute si cronice;
- combate hemoragiile digestive usoare (se iau 4-6 linguri cu pulbere de frunze uscate pe zi);
- inhiba dezvoltarea unor agenti patogeni (Shigella, Pasteurella, Staphilococcus) si a parazitilor intestinali.



Galbenelele au proprietati antiinflamatoare, antieritematoase, antioxidante, antivirale, antitumorale si intaresc imunitatea. 
In ultimii ani s-au descoperit calitati deosebite ale galbenelelor - cresc imunitatea organismului, iar infuzia este un bun adjuvant in profilaxia si tratarea virozelor. De asemenea, constituie un eficient antitumoral in tratarea cancerului, mai ales a tumorilor externe (se aplica comprese), asociata cu coada calului. Infuzia preparata dintr-o lingura de plante uscate la 500 g apa, bauta pe tot parcursul zilei, timp de 15 zile, este indicata in tratamentul adjuvant al cancerului si al unor boli autoimune (HIV). Galbenelele au in compozitie saruri de mangan care, impreuna cu carotenidele, le fac eficiente in tratarea tumorilor. Aceleasi saruri ajuta la reglarea functiilor hepatice si renale, fixeaza vitaminele, fierul si calciul, accelereaza arderile. Florile ajuta la buna functionare a functiilor biliare (bila lenesa) si sunt deosebit de eficiente in tratarea dismenoreei si a tulburarilor menstruale. De asemenea, sunt un bun cicatrizant si antiinflamator - spalaturi, comprese si cataplasme - pentru rani, hemoroizi, arsuri, degeraturi, acnee, herpes sau pentru revigorarea tenului uscat (infuzie - 3 lingurite la o cana de apa). 
Afectiuni tratabile cu galbenele Intern: gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, icter infectios, ulceratii canceroase, inflamatii ale colonului, hemoroizi, vermifug, boli de ficat, cicatrizant intern,  dismenoree.
Extern: leucoree, trichomoniaza, acnee, arsur, degeraturi, rani purulente, cancerul pielii, leziuni ulceroase ale sanilor, cancer mamar , boli tegumentare, micoze, osteoporoza.




5 comments:

  1. As avea o intrebare va rog..Pentru o pisica cu cancer mamar as putea folosi crema de galbenele ca si unguent pentru tumora fara ca aceasta sa ii dauneze avand in vedere ca ea se linge ? Iar pentru a folosi acel guler ...inteleg ca este foarte stresant ..Va multumesc

    ReplyDelete
  2. As avea o rugaminte..as putea folosi crema de galbenele ca si unguent pentru o tumora mamara a unei pisici fara ca aceasta sa ii dauneze..deoarece ea se linge ?va multumesc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu are ce sa o afecteze, totul e comestibil din crema :)

      Delete
  3. Ai si de vanzare unguent cu galbenele?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu mai prepar decat pt uz personal, dar iti pot da reteta. Contactati-ne pe komfort.bebe@yahoo.com

      Delete

Postări populare

Total Pageviews