Saturday, December 17, 2011

Cum am scapat de chistul de canal spermatic

Acum 2 saptamani, baiatului meu de un an si 5 luni i-a aparut o galma sub piele, in zona inghinala, cam de dimensiunea unei nuci.
Mergand cu el la doctor si facand si o ecografie, ni s-a spus ca ar fi vorba de un chist de canal spermatic (2.6cm/1.3cm/1cm). Singurul mod de a scapa de acest chist era operatia dupa parerea celor 2 doctori care l-au vazut. 


Citind pe net am gasit o postare a unei mamici care spunea ca si-a tratat baietelul cu bitter suedez si coada calului, dupa o reteta a Mariei Treben:
"si baietelul meu a fost diagnosticat cu chist de cordon spermatic pe la 1 an si ceva ...acum 9 ani...mi-a dat chiar trimitere la bucuresti pentru operatie...mi-a explicat ca operatia va fi de 2 cm... dar bineinteles ca eu l-am tratat cu chestii naturiste si multa credinta.pentru ca purta pampers imi era foarte usor sa ii pun comprese..cu biter suedez vreo 3 ore apoi schimbam cu terci de coada calului caldut alte cateva ore ..cu mici pauze....ma rog..am o carte de maria treben...cu chestii d-astea naturiste.....in 5 zile nu mai avea nimic...dar am pus tot sufletul in asta...pentru mine a fost o minune.."
Sursa: http://forum.7p.ro/Chist-cordon-spermatic.aspx?g=posts&t=8840&p=3

 Citind si mai mult, am gasit si o doamna doctor cu competente in fitoterapie care recomanda acelasi tratament pentru noduli la san
Sau pe un alt forum, tot despre Maria Treben si acest tratament pentru noduli:


Deoarece cred foarte tare in tratamentele naturiste, m-am decis sa incerc si eu  si vazand ca aceasta minunata planta (coada calului) trateaza chiar si tumori canceroase, am zis ca SIGUR va functiona si la noi.
Asadar, tratamentul original era cu cataplasma de coada calului. Neavand planta proaspata (e iarna) si pentru ca mi-a fost  teama ca baietelul meu nu va suporta acele "bete" de coada calului fie si inmuiate de abur (nici nu-mi imaginam cum s-ar inmuia acele parti de planta), m-am hotarat sa-i fac un unguent cu coada calului.


          

                              Unguent coada calului                 Unguent galbenele

Puneam dimineata o bucata de bumbac sau de vata inmuiata in bitter (picaturi suedeze dupa reteta Mariei Treben - asa l-am gasit la magazinul naturist) tineam 3 ore (ungeam in prealabil cu unguent cu galbenele facut tot de mine, pentru a evita vaselina folosita de obicei la astfel de creme), apoi scoteam compresa si ungeam cu acest unguent de coada calului si acopeream cu o bucatica de varza alba pt a nu se sterge de pampers. Varza are si ea proprietati curative deci de stricat nu strica. Lasam cam 3 ore apoi reluam cu bitter, si apoi iarasi cu unguent care il lasam peste noapte. A doua zi o luam de la capat.



In fix 5 zile am putut simti o micsorare semnificativa a chistului, iar in a saptea zi nu-l mai simteam deloc. Am continuat tratamentul pt inca 7 zile (deci in total 14 zile de tratament continuu) pt a elimina riscul de a mai fi ramas ceva care sa nu se simta la pipait si pentru ca asa am aflat ca se procedeaza cu tratamentele naturiste.
Nu pot sa spun decat ca a fost o minune, la fel ca mamica de la care am aflat de acest tratament si careia ii multumesc pe aceasta cale.
Aveti incredere in plantele medicinale, sunt ieftine, nu au efecte secundare si sunt foarte eficiente!


Mai multe despre tratamentul tumorilor benigne sau maligne puteti citi aici, iar despre cum ne-am tratat noi cu metode naturiste puteti citi aici.


Daca aveti nevoie de mai multe detalii, nu ezitati sa ma contactati: komfort.bebe@yahoo.com.

Update: Dupa aproximativ 3 luni de la tratament baietelului meu i-a mai aparut un chist aproximativ in aceeasi zona, sau poate doar a reaparut cel vechi. De aceasta data a dat mai greu inapoi, cam dupa o luna de tratament discontinuu. Se cam juca cu noi: cand aparea, cand disparea, si nici noi nu am mai respectat tratamentul cu aceeasi strictete ca prima data. Parerea mea e ca si frigul are un rol in aparitia inflamatiei.  Si inca un amanunt: baiatul meu bea din cana in care preparam pt mine amestecul de ceaiuri recomandat de Maria Treben in astfel de tratamente (galbenele+urzica+coada soricelului), si bea destul de mult pt ca ii placea, nu trebuia sa il fortez in nici un fel. Consider ca si ceaiul de coada calului are un rol foarte important in acest tratament.
Ideea e ca in final i-a disparut si cel de-al doilea chist cu acelasi tratament, si poate ca ar fi disparut mai repede daca faceam tratamentul zilnic. 

Insist asupra importantei ceaiurilor mentionate in postarea  "Tratamentul tumorilor benigne sau maligne", acestea nefiind facultative, ci o parte integranta a tratamentului.

8 comments:

  1. buna ziua,
    am si eu o intrebare, poate imi raspunde cineva. daca la baiesti raman deschise cele 2 orificii si prin care se scurge lichidul din cavitatea abdominala, atunci cum cu niste simple alifii pot fi inchise aceste orificii? mi se pare logica intrebarea, nu credeti? chistul respectiv se poate resorbi in timp, dar la efort se formeaza din nou (iese lichid din abdomen).

    ReplyDelete
  2. Unguentele dizolva chistul. Nu cred ca actioneaza asupra acelor orificii de care eu una nu am auzit :). Ce va pot confirma eu este ca la un moment dat nu vor mai aparea acele chisturi. Am anumite banuieli ca scutecele de unica folosinta, datorita continutului de chimicale sunt sursa problemelor, mai ales ca majoritatea baietilor au aceste chisturi exact in perioada de purtare a scutecelor. Cand dispare cauza, dispare si efectul..... Si stiu multe cazuri pentru ca mi-au scris multi parinti cu baieti avand problema asta. Sanatate multa va doresc!

    ReplyDelete
  3. Buna ziua,
    m-ar interesa si pe mine reteta unguentului de coada calului.Am fost operata de doua ori la ambii sani, am un an de la ultima operatie si deja a fost depistata o alta formatiune solida la unul dintre sani.Acum imi pun toate sperantele in tratamenutul Mariei Treben si as dori sa-l incep cat mai curand. Multumesc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna!
      Cu mare drag iti dau reteta. Te rog contacteaza-ma pe email: komfort.bebe@yahoo.com

      Delete
  4. Buna ziua!!Si bb al meu a fost diagnosticat cu chist de cordon si inainte de a-l opera as dori sa incerc si eu acest tratament!!Imi puteti da mai multe informatii si reteta??Multumesc!!

    ReplyDelete
    Replies

    1. Buna!
      Cu mare drag iti dau reteta. Te rog contacteaza-ma pe email: komfort.bebe@yahoo.com

      Delete
  5. Buna ziua,
    V-as ruga sa-mi trimiteti si mie reteta pentru unguentul de coada calului si galbenele,am o ruda care are mare nevoie de acest tratament,avand cam aceeasi problema cu chisturile.Am contactat-o pe doamna care a scris acest articol pe adresa de email dar nu am primit raspuns.
    Va multumesc

    ReplyDelete
    Replies

    1. Buna!
      Cu mare drag iti dau reteta. Te rog contacteaza-ma pe email: komfort.bebe@yahoo.com

      Delete

Postări populare

Total Pageviews