miercuri, 3 octombrie 2012

Ulei de nuca


Uleiul de nuca ar este recomandat celor care sufera de hipercolesterolemie si sint predispusi la arteroscleroza. Datorita continutului bogat in acizi grasi polinesaturati sau esentiali este indicat in curele de protectie a aparatului cardiovascular, precum si in dieta persoanelor cu activitati intelectuale si fizice intense.
Cu un continut foarte bogat de acizi grasi polinesaturati (73-84%)  acid linoleic, linolenic, oleic si putini acizi grasi saturati (palmitic si stearic), uleiul de nuca se situeaza pe primul loc intre uleiurile nesaturate, inaintea uleiului de soia (50-60%) si a celui de pormb (40-50%), pentru proprietatile sale anticolesterolice.
Doza de consum curent oscileaza intre 20 si 40 g pe zi, in functe de necesarul de lipide.
Uleiul de nuca devanseaza considerabil, in ce priveste efectul asupra sanatatii noastre, uleiul de soia, de floarea-soarelui si de porumb. In urma unei analize comparative intre uleiul de nuca presat la rece si uleiul de masline presat la rece, a rezultat ca uleiul de nuca are un continut  in acizi grasi omega 3 de peste 21 de ori mai mare decit uleiul de masline si ca nivelul acizilor grasi omega 6 este 5 ori mai mare in cazul uleiului de nuca fata de cel din uleiul de masline.
Datorita continutului  in acizi grasi - polinesaturati omega-3 si omega-6 din uleiul de nuca presat la rece sint reglate functiile organismului, cum ar fi cele cardio-vasculare, reproducatoare, imunitare si ale sistemului nervos.
In hipercolesterolemie - este indicata o cura cu durata de 8-10 zile pe luna cu doua linguri administrate dimineata pe nemincate.

Un comentariu:

Postări populare

Totalul afişărilor de pagină